DE PARIA’S

2002, DE START VAN DE PARIA’S

We schrijven het jaar 2002 als in Lemelerveld door een aantal kameraden, de eerste stappen worden gezet om met een groep mee te doen aan de carnavalsoptocht in Lemelerveld. Onder het genot van een biertje wordt één en ander doorgesproken en de week erop wordt er begonnen met het bevestigen van enkele houten platen op een kar met daarop een wereldbol in de vorm van een walnoot.

Dat alles onder het motto: “Als je maar dronken genoeg bent ziet het er best gaaf uit!”

Het enthousiasme binnen de groep is groot. Ieder jaar daarop werden we groter en groter: de wagen, de groep en het aantal optochten nam in omvang toe. Sinsdien deden we ook mee aan de verlichte optocht in Lemelerveld. Dit leidt in 2005 tot de eerste prijs bij de loopgroepen. Eén van de vele hoogtepunten uit de korte, maar roemruchtige geschiedenis van De Paria’s.

Elk jaar blijft de groep groeien en groeien. Na al die jaren is er natuurlijk veel veranderd. Maar één ding niet: het plezier staat nog steeds voorop! Bij ons is meedoen belangrijker dan winnen…

2016 is een bewogen jaar voor de groep. Als eerste krijgt de groep te horen dat ze, na alle jaren aan de Bergweg te hebben gebouwd, een nieuwe locatie moeten zoeken. De schuur met daarvoor het woonhuis komt in de verkoop. Daarnaast is besloten om van de groep een officiële vereniging te maken. Hierdoor zijn er aantal zaken gedekt. De verlichtte optocht ging niet door en er wordt een nieuw onderkomen gevonden op het industrieterrein van Lemelerveld. We zijn hier Prins Frans de 1e, Prins Ronnie de 1e en Prins Floris heel erg dankbaar voor. We hebben een fantastische hal die genoeg ruimte biedt voor ons als de Paria’s en voor onze collega’s Carnavalsvereniging Goed te Passe. Vanaf 2016 is de Prins Floris Hal het nieuwe onderkomen van de Paria’s waar ze hopelijk nog jaren lang fantastische creaties kan bouwen!